Opbaring en verzorging

Een prettige opbaring is een belangrijk aspect van het rouwproces. Tijdens een opbaring zullen wij uw dierbare zodanig verzorgen dat hij/zij zo goed en mooi mogelijk opgebaard kan worden. Hierdoor kan er op een goede manier afscheid worden genomen van uw dierbare.

Opbaring op bed

Een opbaring op bed kan plaatsvinden op het bed van de overledene of een ander bed. Mocht u niet over deze mogelijkheid beschikken, dan kunnen wij een alternatief voor u meenemen. Zo hoeft u dus niet perse te kiezen voor een opbaring in de uitvaartkist.

 

Opbaring in de uitvaartkist

Bij een opbaring in de uitvaartkist nemen we de uitgekozen uitvaartkist mee naar de locatie van overlijden. Ook zorgen we voor speciale schragen en een mooie bijpassende rok om de kist. Hierdoor staat de kist op een goede hoogte, zodat er door de nabestaanden makkelijk afscheid kan worden genomen.

 

Meer over het opbaren en verzorgen van een overledene

Waar moet ik rekening mee houden bij een opbaring?

Bij beide typen opbaring kunt u nog kiezen uit verschillende manieren van opbaren. De meest gebruikte manieren zijn door middel van koeling of via thanatopraxie. Weet u niet welke manier van opbaren u moet kiezen? Onze medewerkers beschikken over de kennis om u een passend advies te geven. Neem daarover gerust contact met hen op.

 

Verzorgen en aankleden van uw dierbare

Wilt u hulp bij het aankleden van uw dierbare of wilt u dit uit handen geven? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wij passen ons aan uw wensen aan. Wij doen niets zonder uw goedkeuring en zullen dan ook alles in overleg doen.

Wilt u meer weten over het opbaren van uw dierbare?

Neem gerust contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden van opbaren kunnen bekijken.